Üvegkorlát

Fa-Üveg-Szabó Kft.

Emelje Otthona és Irodája stílusát új szintre üvegkorlátjainkkal!

Vizuális tágasság és átláthatóság

Az üvegkorlátok teret nyitnak és növelik az átláthatóságot, megszüntetve a zárt terek érzését. Legyen szó belső lépcsőről, teraszról vagy erkélyről, az üvegkorlátok optikailag nagyobbá és világosabbá teszik a helyiséget.

Kiváló biztonság

Üvegkorlátjaink edzett és laminált üvegből készülnek, amelyek rendkívül ellenállóak a töréssel szemben. Ez biztosítja, hogy Ön és családja mindig biztonságban legyenek, miközben élvezhetik a zavartalan kilátást.

Testreszabható megoldások

Egyedi igényei szerint alakítható üvegkorlátjaink számos variációt kínálnak, beleértve a színezett, matt, mintás vagy gravírozott üvegeket, különböző rögzítési módokat és keretanyagokat.

Minél nagyobb biztonság érdekében ragasztott laminált üvegből készítjük, leggyakrabban 8+8, 6+6 kivitelben, függően attól milyen helyszíni, és környezeti hatásnak vannak kitéve. Rögzítésének több formája létezik: pontmegfogással az üveget függőlegesen egymástól kb 10-15 cm-eres távolságba rögzítjük a kidőlés megelőzésének érdekében. Profilba helyezve rozsdamentes oszlopok közé ilyenkor a mozgás megakadályozása érdekében mindkét oldalról szilikonnal tömítjük.

Elegáns és biztonságos megoldás üvegkorláttal

Az üvegkorlát elegáns, stílusos megjelenést kölcsönöz, elsősorban modern terek esetében ajánlott. Nagyon jó hatást ér el az olyan helyiségekben, ahol természetes fény áramlik be, remek kiegészítő a belsőépítészeti trendekhez.

Ha fontos Önnek a biztonság, üvegkorláttal garantáltan kialakíthatja. Nagyobb családokban, ahol kicsi gyerekek is vannak, biztonságosabb, mint a rácsos korlát, ráadásul könnyedén tisztán tartható. A tér természetes fényéből nem von el semmit, nem szűkíti a teret optikailag sem.

Tetőterekbe, panorámás helyiségekbe esztétikus megoldás a biztonság és a térelválasztás megoldásában. Az üvegkorlát alkalmazható lépcsőknél, födémeknél, galériánál, de nagy tömeg terelésére is kiváló csarnokokban, rendezvényeken, ahol sorok állhatnak.

Az üvegkorlátok különböző típusai közül választhat kedvére: pontmegfogásos, rejtett rögzítésű, oszlopos üvegkorlát.

Ha bármi kérdése van, esetleg szeretne tanácsot kérni, keressen fel minket bátran megadott elérhetőségeinken!

Növelje meg tereit stílusosan!

Egy emeletes, udvarral rendelkező épületben, legyen ez akár külső vagy belső udvar, mindenképp szükség van korlátokra. Régebben ezt úgynevezett rácsos korlátokkal oldották meg, mint ahogy ezt nagyon sok régi építésű társasházban is láthatjuk. Ez a megoldás már elavult, és nem is a legbiztonságosabb, modern épületekhez pedig sokszor kifejezetten taszító.

Egy több emeletes ház esetében rendkívül fontos és elengedhetetlen a megfelelő védelem, miért ne lehetne ezt stílusosan megoldani? Ehhez kínálunk megoldást Önnek! Egy irodaépülethez, akár saját házához is kiváló megoldás lehet az üvegkorlát.

Megnöveli a tereket, mivel nem akadályoz minket a korlát mögött lévő tárgyak érzékelésében. Átengedi a fényt, így a beáramló természetes fénynek semmi nem állja útját. Mindemellett az üvegkorlát nagy teherbírású és biztonságos, akár kisgyermekek számára is, mivel a rácsos korlátokkal ellentétben ezen nem tudják kidugni a fejüket, vagy nem tudnak egyszerűen átmászni. A stílus és elegancia kiváló ötvözete az üvegkorlát, ráadásul kül- és beltéren egyaránt alkalmazható.

A különböző kivitelek között biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb üvegkorlátot. Tájékozódjon weboldalunkon!

Az üvegkorlát előnyei

Elgondolkodott a lehetőségen, hogy üvegkorlátot használjon otthonában, de nem biztos még benne, hogy ez valóban jó döntésnek bizonyul majd hosszú távon? Hagy győzzük meg! Összeszedtünk néhány érvet, amely az üvegkorlát mellett szól!

  • Szereti az olyan megoldásokat, melyek takarításával nincs sok gondja? Az üvegkorlát éppen ilyen, hiszen rendkívül egyszerűen, az ablakokhoz hasonló módon lehetséges a felület tisztítása.
  • Az áttetsző felület miatt nem szűkíti a teret vizuálisan, ráadásul ugyanezen okból kifolyólag a fény áramlását sem akadályozza
  • Amennyiben kisállat van a családban, úgy biztonság szempontjából is hasznos, hiszen nem áll fenn az alkotóelemek közé szorulás veszélye
  • Az üvegkorlát elegáns, modern látványvilágot kölcsönöz a tereknek, anélkül, hogy markánsan befolyásolná azt, hogy milyen színű és formájú berendezési tárgyakat használhat mellette

Üvegkorláttal tenné szebbé otthonát? Állunk rendelkezésére! Ha biztonságos, szép és gyors munkát szeretne viszontlátni, akkor ránk van szüksége!

üvegkorlát

Üvegkorlát és modernitás

Ahhoz, hogy minél modernebb látványvilágot érjünk el, fontos, hogy milyen alapanyagokat használunk fel a térben. A nagy üvegfelületek alkalmazása az egyik olyan lehetőség, amely a leginkább képes támogatni azt a törekvésünket, hogy hódoljunk a modern enteriőrök világának.

Abban az esetben, ha több szintes az épület, érdemes megfontolni az üvegkorlátok használatát. Az üvegkorlátok jó megoldásnak bizonyulnak akár a lépcsőknél, akár a galériáknál, hiszen ha arra van szükségünk, akkor szinte láthatatlan módon simulnak a térbe. Önmagukban, de rozsdamentes acél elemekkel kiegészítve is tökéletes megtestesítői a modernitásnak, így bármely térbe is szeretnénk őket elhelyezni, biztosan találhatunk jó megoldást.

Hol érdemes használni az üvegkorlátokat? Szinte bárhol! Lakásokban, középületekben, bevásárlóközpontokban, vagy akárhol, ahol fontos, hogy trendi és stílusos látványvilágot alakítsunk ki.

Keressen minket Ön is bizalommal, ha szeretné kihasználni az üvegkorlátok előnyeit, hiszen segítségünkkel ennek semmi akadálya!

üvegkorlát

A biztonságot adó korlátok

Már gyerekkorban azt próbálgatja az ember, hogy bizonyos helyzetekben meddig mehet el, mikor hallja azt a szüleitől, hogy ezt vagy azt nem szabad. Ezek az intelmek legtöbbször a különböző veszélyektől próbálnak megvédeni. Bár későbbi életszakaszokban természetes módon lázadunk a korlátok ellen, végső soron arra juthat az ember, hogy bizonyos mértékben szükségesek is lehetnek.

Így van ez a konkrét, tárgyi korláttal is, mely rengeteg helyzetben védhet meg bennünket, ugyanakkor természetesen korlátozza is a mozgásteret. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az üvegkorlátok, melyek sok más szempont mellett azért is jó választást jelentenek, mert egyszerre vannak jelen biztonságot adó, szilárd határként és láthatatlan, a térben nem kirívó berendezésként.

Ha felkeltettük érdeklődését, bízza ránk az üvegkorlát készítését! Kisgyermekek és idősek számára egyaránt nagy segítség lehet, mindemellett igazi stílusos eleme lehet bármely otthonnak. Nézzen szét honlapunkon, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot üvegkorlát készítést érintő kérdéseivel, ötleteivel!

üvegkorlát

Pálcás, huzalos korlát

Üvegkorlát