Térelválasztó üveg, tolóajtó a stílusos megoldások egyike!

jún 7, 2021 | Térelválasztó üveg, tolóajtó

Az üveg sokféle módon hasznosítható, akár nyílászárónak vagy pedig térelválasztó falnak is alkalmas. A térelválasztó üveget egyaránt be lehet építeni irodákba és magán ingatlanokba is. A beépítés előtt érdemes néhány szempontot mérlegelni annak érdekében, hogy a legjobbat lehessen kihozni ebből az elemből.

A térelválasztó üveg falként beépítve inkább irodahelyiségek, közösségi terek esetében előnyös megoldás. Ahol egy tárgyaló, egy iroda vagy egy helyiségen belül több, szeparált tér része az üvegfal, ott ki lehet használni a térelválasztó alapanyagából származó pozitív tulajdonságokat.

Ilyen pozitív tulajdonság az, hogy az üveg átlátszó. Az üveg beengedi a kintről érkező természetes fényt és ennek köszönhetően világosabb térben lehet dolgozni. A világosabb terekben több energiát lehet megspórolni, hiszen később kell felkapcsolni a villanyokat. A térelválasztó üveg használata lehetővé teszi, hogy a tereket elkülönítsék egymástól, de kiküszöbölhető vele a túlságosan zárt hatás.

A térelválasztó üveget ki lehet egészíteni tolóajtóval vagy az üveg  nyílászárót önmagában beépíteni. Az üveg falak tágasabb hatást kölcsönöznek a helyiségnek, pozitív hangulatot teremtenek. Nem utolsó sorban pedig elegáns, letisztult megjelenést és stílusos enteriőrt lehet elérni a beépítésükkel.

térelválasztó üveget gyakran azok is szívesen választják, akik az otthonukban szeretnének világosabb, tágasabb helyiséget kialakítani, illetve egy helyiségen belül leválasztani a tér egy részét. A térelválasztó üveg elég vastag ahhoz, hogy biztonságos használatot tegyen lehetővé és minimalizálja a balesetek kialakulásának kockázatát. Gyakran a vizesblokkok leválasztásához terveznek térelválasztó üveget, illetve tolóajtót, mert ez jól illik a fürdőszobák stílusához és nem foglal sok helyet ott sem, ahol egyébként szűkösek a lehetőségek az átépítéshez.

Az üveggel történő leválasztáshoz szükség van pontos helyszín felmérésre, illetve méret vételre is. Az így készült üveg esztétikus, minőségi térelválasztóként kivitelezhető.

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés előtt áll, és szeretné különlegessé varázsolni életterét? A hagyományos födémet járható üveg is helyettesítheti, ha ránk bízza magát! Amennyiben a szerkezet engedi, tetőtér beépítéssel akár megduplázható a nettó alapterület, nem meglepő hát, ha Ön is...

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

A személyre szabott fürdőszoba titka az egyedi zuhanykabin készítés, de mint mindent, ezt is alapos tervezéssel kell kezdeni. Mutatjuk a lehetőségeket! Önnek is tetszenek azok a látványos fotók a lakberendezési magazinokban, amik olyan hatást keltenek, mintha mindent...

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

A korlát egyszerre biztonságos és szép is ha üvegből készül. Üvegkorlátot alsó és felső szintre is ajánlunk, belső térbe tervezve. A korlátok üvegből készült változata főleg a közintézményekben és a modern irodaházakban látható,...