Archaikus kád vs. kortárs zuhanykabin

jún 3, 2021 | Zuhanykabin, kádparaván

Mai zuhanykabinunk egy nagyobb volumenű bontás, átalakítás és felújítás munkájának végeredménye. A munka helyszíne, egy régi építésű majd 6 méter belmagassággal rendelkező legénylakás.  A tulajdonosa azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy szeretné fiatalossá, kényelmessé alakítani életterét, többek között a fürdőszobát, és azon belül egy zuhanykabint a régi kád helyett. Mivel a kád bontása, burkolat cseréje, vagy a festés egyenlőre nem tartozik tevékenységi körünkbe, tanáccsal láttuk el, hogy a zuhanykabin tökéletes illeszkedése és záródása érdekében, a burkoló milyen szempontok alapján készítse el a zuhanykabin alapját.

„Fontos a párhuzamok és a szögek betartása (lehetséges szögek 90, 180, 135 fok), a vízszint, az aljzat, vagy padka lejtésének megtartása.”

Hellyel – közzel sikerült is a burkolatot a kért paraméterek szerint elkészíteni, és végre mi is hozzá kezdhettünk a felméréséhez. Mivel a burkolási munkálatok elhúzódtak, így a zuhanykabin beépítése sürgőssé vált. Felmérést követően másfél hét állt rendelkezésünkre, hogy elvégezzük, a ránk szabott feladatot.

Ügyfelünk törekedett rá, hogy lakásában a lehető legegyszerűbb, letisztult bútorok és tárgyak domináljanak. A zuhanykabin tekintetében sem lett ez másként. Egyszerű átlátszó üvegből, három részes zuhanykabinra esett a választás. A felhasznált szerelvényeket tekintve, megegyeznek a szaniter termékek fényes króm színével.

A munka befejezését követően örömmel távoztunk, ügyfelünk izgatott és boldog tekintetét látva. (Izgatott volt, mert ugyan volt már zuhanykabinja, de legalább 24 órán át sajnos nem használhatta, ugyanis ennyi idő kell a szilikon teljes száradásáig). Majd pár hét elteltével, megelégedett visszajelezést kaptunk, hogy a zuhanykabin még mindig tökéletesen működik. ( Ezúton is köszönjük az elismerést ♥) Valamint problémamentes és szakszerű hozzáállásunknak köszönhetően, ismét kéri segítségünket a ház további felújítása kapcsán, melynek következő lépése, a galéria üvegkorlátjának kialakítása lesz…. Folyt. köv.

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Szeretne különleges belsőépítészeti elemet? Ajánljuk figyelmébe a járható üveg készítését, amelytől valóban páratlan lesz az összkép! Látványos belsőépítészeti elem, aminek funkciója is van Legyen szó építkezésről vagy teljes lakásfelújításról, napjainkban egyre...

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

A zuhanykabin készítés nagyszerű lehetőség, hogy egy kis egyediséget csempésszen a fürdőszobába, de fontos, hogy mindez anyagilag is jól tervezhető legyen. A helyszínre és személyes igényekre szabott zuhanykabin meglehetősen sok előnyt tartogat az áruházakban kapható...

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Az üvegkorlátok egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az építészet terén a folyamatosan megújuló és fejlődő trendek között. Az üvegkorlátok modern és elegáns megoldások, amelyek nem csupán esztétikai értéket képviselnek, hanem számos praktikus előnnyel is...