Archaikus kád vs. kortárs zuhanykabin

jún 3, 2021 | Zuhanykabin, kádparaván

Mai zuhanykabinunk egy nagyobb volumenű bontás, átalakítás és felújítás munkájának végeredménye. A munka helyszíne, egy régi építésű majd 6 méter belmagassággal rendelkező legénylakás.  A tulajdonosa azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy szeretné fiatalossá, kényelmessé alakítani életterét, többek között a fürdőszobát, és azon belül egy zuhanykabint a régi kád helyett. Mivel a kád bontása, burkolat cseréje, vagy a festés egyenlőre nem tartozik tevékenységi körünkbe, tanáccsal láttuk el, hogy a zuhanykabin tökéletes illeszkedése és záródása érdekében, a burkoló milyen szempontok alapján készítse el a zuhanykabin alapját.

„Fontos a párhuzamok és a szögek betartása (lehetséges szögek 90, 180, 135 fok), a vízszint, az aljzat, vagy padka lejtésének megtartása.”

Hellyel – közzel sikerült is a burkolatot a kért paraméterek szerint elkészíteni, és végre mi is hozzá kezdhettünk a felméréséhez. Mivel a burkolási munkálatok elhúzódtak, így a zuhanykabin beépítése sürgőssé vált. Felmérést követően másfél hét állt rendelkezésünkre, hogy elvégezzük, a ránk szabott feladatot.

Ügyfelünk törekedett rá, hogy lakásában a lehető legegyszerűbb, letisztult bútorok és tárgyak domináljanak. A zuhanykabin tekintetében sem lett ez másként. Egyszerű átlátszó üvegből, három részes zuhanykabinra esett a választás. A felhasznált szerelvényeket tekintve, megegyeznek a szaniter termékek fényes króm színével.

A munka befejezését követően örömmel távoztunk, ügyfelünk izgatott és boldog tekintetét látva. (Izgatott volt, mert ugyan volt már zuhanykabinja, de legalább 24 órán át sajnos nem használhatta, ugyanis ennyi idő kell a szilikon teljes száradásáig). Majd pár hét elteltével, megelégedett visszajelezést kaptunk, hogy a zuhanykabin még mindig tökéletesen működik. ( Ezúton is köszönjük az elismerést ♥) Valamint problémamentes és szakszerű hozzáállásunknak köszönhetően, ismét kéri segítségünket a ház további felújítása kapcsán, melynek következő lépése, a galéria üvegkorlátjának kialakítása lesz…. Folyt. köv.

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés előtt áll, és szeretné különlegessé varázsolni életterét? A hagyományos födémet járható üveg is helyettesítheti, ha ránk bízza magát! Amennyiben a szerkezet engedi, tetőtér beépítéssel akár megduplázható a nettó alapterület, nem meglepő hát, ha Ön is...

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

A személyre szabott fürdőszoba titka az egyedi zuhanykabin készítés, de mint mindent, ezt is alapos tervezéssel kell kezdeni. Mutatjuk a lehetőségeket! Önnek is tetszenek azok a látványos fotók a lakberendezési magazinokban, amik olyan hatást keltenek, mintha mindent...

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

A korlát egyszerre biztonságos és szép is ha üvegből készül. Üvegkorlátot alsó és felső szintre is ajánlunk, belső térbe tervezve. A korlátok üvegből készült változata főleg a közintézményekben és a modern irodaházakban látható,...