Hasznos tippek a tökéletes zuhanykabin megtalálásához

máj 8, 2023 | Zuhanykabin, kádparaván

Az egyedi zuhanykabin tökéletesen illik a fürdőszobába, a gondos tervezés pedig garantálja a kényelmes, praktikus és mutatós megoldást. 

Fürdőszoba felújításnál örök kérdés, hogy a fürdőkád vagy a zuhanykabin a jobb. Erre nincs egyértelmű válasz, mert mindkettőnek megvannak az előnyei és bizonyos esetekben a hátrányai. Az alábbiakban ahhoz próbálunk egy kis segítséget nyújtani, hogy megtalálja az Ön számára tökéletes zuhanykabint.

 

Lehetőségek, variációk egy témára

A boltokban kapható kabinok között a legnépszerűbbek a 80 cm x 80 cm-es, a 90 cm x 90 cm-es, illetve a 100 cm x 100 cm-es modellek. Az egyedi zuhanykabinoknak köszönhetően azonban egyáltalán nem kell ezekkel beérni: mind méretben, mind pedig kialakításban végtelenek a lehetőségek. Sok fürdőszobába praktikusabbak például a téglalap alapú kabinok, és persze az íves verziókról sem szabad megfeledkezni.

A forma mellett a másik legfontosabb kérdés annak eldöntése, hogy hogyan nyíljon a kabin. A hagyományos, nyílóajtós változatok terén is sokféle lehetőség létezik: lehet egyszárnyú, kétszárnyú, egy- vagy két oldalról nyíló, középről vagy szélről nyíló. Sokan szeretik ezen kívül a tolóajtós  modelleket is, amiknek nagy előnye, hogy nem kell helyet hagyni az íjtó nyitásához, így kisebb fürdőszobákba is remekül illeszthetőek.

egyedi Zuhanykabin tervezés
egyedi Zuhanykabin tervezés

Hibák, amelyeket ne kövessen el a zuhanykabin kiválasztásakor

Ahhoz, hogy biztosan ne bánja meg később sem a döntését, alaposan át kell gondolni mindent. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyakran elkövetett hibát, annak érdekében, hogy Ön elkerülhesse őket.

1. Nem jó méret

Mérje le a rendelkezésére álló helyet, méghozzá a szélességét, a magasságát és a mélységét is! Gondolja át, hogy milyen ajtónyílási lehetőségek jönnek szóba, nehogy későn derüljön ki, hogy a mosógép vagy a fürdőszobaszekrény miatt nem lehet bejutni a kabinba.

2. Kapkodás 

A zuhanykabin kiválasztását ne kapkodja el, hagyjon időt magának átgondolni, megálmodni, mit szeretne! Sokan kétségbe esnek, amikor az első két bolt kínálatában nem találják meg az igazit, és kompromisszumot kötve megvesznek egy olyan kabint, ami nem tökéletes. Érdemes tovább keresgélni, sőt, mindenképp célszerű megfontolni az egyedi zuhanykabin lehetőségét is.

Az egyedi zuhanykabinoknak köszönhetően semmilyen kompromisszumot nem kell kötnie a méretet és a kialakítást illetően, a korszerű technikának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható. Természetesen egy vásárlásnál több idő, amíg a kabin elkészül, de a szerkezet hosszú éveken át fogja Önt szolgálni, ezért nem szabad egy kis várakozás miatt eltántorodni.

3. Az alapanyag megválasztása

A zuhanykabinok jellemzően műanyagból vagy üvegből készülnek. Sokakat elcsábít a műanyag kedvező ára, azonban az üveg nem csak mutatósabb, hanem tartósabb is, és mivel edzett üvegből készül, sokkal kevésbé sérülékeny. Célszerű inkább az üvegben gondolkozni.

Zuhanykabint csak megbízható cégtől! 

Ha már tudja, mit szeretne, akkor már csak a megfelelő céget kell megtalálnia a megvalósításhoz. Amennyiben az egyedi zuhanykabinok mellett dönt, mindenképp olyan céget válasszon, ami maximálisan az elképzeléseinek megfelelő kabint tud készíteni! Érdemes megtekinteni az adott vállalkozás referenciáit, majd egy részletes árajánlatot kérni.

A legjobb, ha minden egy kézben van, vagyis a cég teljes körű szolgáltatást nyújt és vállalja a zuhanykabint tervezését, kivitelezését és beépítését is. Így Önnek már csak az új zuhanykabin élvezete marad.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az egyedi zuhanykabinok iránt, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat a teljes körű szolgáltatásra! Munkatársaink szívesen válaszolnak a felmerülő kérdéseire a megadott elérhetőségeink bármelyikén.

egyedi Zuhanykabin tervezés

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...