Járható üveg, a merész, de elegáns stíluselem!

jún 7, 2021 | Járható üveg

Üvegből sok dolog készül, de a tárgyakon túl az építészet is maximálisan ki tudja használni az üvegben rejlő jó adottságokat. Ablaküveg és üvegfal, de még üvegpadló is készülhet a megfelelően kivitelezett formában. A legtöbb üveg elem ma már nem számít sem meglepőnek, sem szokatlannak, de a járható üveg talán egyike azoknak a megoldásoknak, amik a legkevésbé terjedtek el. Valóban nem gyakran találkozunk olyan padlóval vagy padlóelemmel, ami átlátszó és át lehet rajta nézni az alsóbb emeletre. Sokan idegenkednek a járható üveg gondolatától, főleg azok, akik nem szeretik a mélység látványát vagy instabilnak érzik, hogy átlátszó padlón álljanak.

járható üveg beépítésének nincsen akadálya, mert szinte minden környezetbe illik, legyen szó munkáról vagy otthonról. Nem kell azonnal teljes padlófelületeket elfoglaló üveglapra gondolni, az valóban túlzás lenne. Elég, ha egy kisebb területen alakítanak ki járható üveget, a többi része pedig hagyományos alapanyagból készül a padlónak.

Az üveg egyrészt érdekesebb enteriőrt eredményez, különleges és egyedi megoldás, másrészt a tér és a fények játékosságát is megteremti. Az üveget be lehet építeni az emelet egy meghatározott pontján, de ha valaki idegenkedik a lyukas érzéstől, készülhet üveg szegély is vagy üveg lépcső is. Galériák, közlekedők, padlók és folyosók kialakításához egyaránt ajánljuk a járható üveget.

Természetesen a járható üveg alapanyaga és a kialakítása is megfelel a biztonsági előírásoknak. Több rétegben készült, edzett üveg  kerül a talpak alá, ami maximálisan elbírja a rajta állók súlyát, nem reped és nem szakad be. Nagyszerűen lehet tisztítani, hosszú életű és tartós eleme az ingatlannak.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a járható üveggel kapcsolatban, ne habozzon felvenni a kapcsolatot a cégünkkel! Rendelje meg a járható üveg kivitelezését és csempésszen eleganciát, merészséget, modern elemeket az ingatlanába! A pontos árajánlatot kérje kollégáinktól a honlapunkon megjelölt elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés előtt áll, és szeretné különlegessé varázsolni életterét? A hagyományos födémet járható üveg is helyettesítheti, ha ránk bízza magát! Amennyiben a szerkezet engedi, tetőtér beépítéssel akár megduplázható a nettó alapterület, nem meglepő hát, ha Ön is...

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

A személyre szabott fürdőszoba titka az egyedi zuhanykabin készítés, de mint mindent, ezt is alapos tervezéssel kell kezdeni. Mutatjuk a lehetőségeket! Önnek is tetszenek azok a látványos fotók a lakberendezési magazinokban, amik olyan hatást keltenek, mintha mindent...

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

A korlát egyszerre biztonságos és szép is ha üvegből készül. Üvegkorlátot alsó és felső szintre is ajánlunk, belső térbe tervezve. A korlátok üvegből készült változata főleg a közintézményekben és a modern irodaházakban látható,...