Térelválasztó üveg modern ingatlanokban

ápr 30, 2024 | Blog

A tolóajtó és térelválasztó üveg elképesztően sok lehetőséget tartogat, extra funkcióval és stílussal megszínezve a modern ingatlanokat!

Sokoldalúságuknak köszönhetően az üvegből készült belsőépítészeti elemek számos lakberendezési problémára kínálnak megoldást, különösen a szerény méretekkel megáldott lakásokban, ahol a térhatékonyság kulcsfontosságú.

És persze ott vannak a modern irodák, melyek ma már szinte elképzelhetetlenek üveg nélkül, ami nem is meglepő, hisz olyan anyagról van szó, ami rengeteg rejtett funkciót képes adni a munkakörnyezetnek. Nézzük most ezt a két lehetőséget!

Üveg kis lakásokban

A kis lakásokban minden centiméter számít. A térelválasztó üvegek remek megoldást nyújtanak a tér felosztására anélkül, hogy túlságosan zsúfoltnak hatna a lakás. A természetes fény szabadon áramolhat, élettel telibbé és optikailag tágasabbá téve a lakást.

Az üveg elemek segítségével könnyedén alakíthatunk ki funkcionális tereket a kis lakásban. Hálószobát választhatunk el a nappalitól, étkezőt hozhatunk létre a konyhában, vagy akár dolgozósarkot alakíthatunk ki a nappaliban. A lehetőségek szinte végtelenek!

Az üveg tolóajtók további helyet takarítanak meg a hagyományos ajtókhoz képest, ami ideális megoldást nyújthat bármelyik helyiségben, ahol a hely szűkös, és a bútorok elrendezése kihívást jelenthet.

Térelválasztó üveg

3 stílustipp a lakásba

1.    Az egyszerű vonalvezetésű, keret nélküli térelválasztó üvegek modern és letisztult megjelenést kölcsönöznek a térnek, ezzel tökéletesen illeszkednek a minimalista stílusú lakásokba.
2.    A díszes kerettel rendelkező térelválasztók klasszikus eleganciát csempésznek a lakásba, és ugyanez mondható el a tolóajtókról, amik akár csak egy dekoratív fogantyúval visszarepítenek a múltba.
3.    A homokfúvott, színes vagy mintás üveggel készült belsőépítészeti elemek egyedivé és játékossá teszik a teret. Bármilyen stílushoz passzolnak attól függően, hogy milyen mintát vagy színt választunk.

Üveg az irodákban

Az irodákban az üveg térelválasztók nyitottá varázsolják a teret, ami javítja a kommunikációt és a csapatmunkát, hiszen vizuális kapcsolatot teremt a kollégák között. A beáramló természetes fény pozitív hatással van a munkavállalók hangulatára és produktivitására.

Az üveg tolóajtók rugalmasságot biztosítanak a térhasználatban, a nyílt terek és privát munkaterületek közötti gyors átmenet révén megadják a lehetőséget a konferenciatermek és tárgyalók modern igényekre szabott kialakításához.

A korszerű üvegezés azt jelenti, hogy az irodába kerülő elemek funkciót is kaphatnak, vagyis hiába a légiesen könnyed megjelenés, a térelválasztó extra biztonságot vagy hőszigetelést is adhat, növelve ezzel az ingatlan értékét is.

Térelválasztó üveg

Milyen legyen a design?

Az üveg elemek felületén megjeleníthető a cég logója, ami professzionális megjelenést kölcsönöz az irodának, miközben erősíti a márka ismertségét. Vétek kihagyni ezt a lehetőséget, hisz tökéletesen ötvözi a stílust és a marketinget, vagyis van helye minden modern irodában.

A térelválasztókra, portálüvegekre egyedi minták is készíthetők, amelyek összhangban állnak a tevékenységi körrel. Ezen felül felbukkanhatnak arculathoz igazodó színek, és máris kész a nagybetűs stílus, ami ámulatba ejt mindenkit a partnerektől az ügyfeleken át a munkavállalókig.

Önnek mi az elképzelése? Ha úgy érzi, hogy az otthonában vagy az irodájában van helye az üvegnek, mi elkészítjük azt a belsőépítészeti elemet, amit megálmodott. Merítsen ihletet referenciánkból és tervezzük meg együtt a stílust, ami csak az Öné lesz, forduljon hozzánk bátran!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Az üvegkorlátok, huzalos korlátok és pálcás korlátok a legmodernebb korláttípusok, egyben napjaink legnépszerűbbjei is – ismerkedjünk meg a történetükkel! A korlátok szerepe kettős, és mindig is az volt: kijelölni a határokat és biztonságot nyújtani. Már az ókorban is...