Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

nov 22, 2022 | Zuhanykabin, kádparaván

A személyre szabott fürdőszoba titka az egyedi zuhanykabin készítés, de mint mindent, ezt is alapos tervezéssel kell kezdeni. Mutatjuk a lehetőségeket!

Önnek is tetszenek azok a látványos fotók a lakberendezési magazinokban, amik olyan hatást keltenek, mintha mindent éppen oda terveztek volna? Nos, valószínű, hogy ez így is történt, hiszen a méretpontosság és a tökéletes harmónia a legritkább esetekben valósítható meg készen vásárolt berendezési elemekkel.

Ez alól a fürdőszoba sem jelent kivételt, ha olyan zuhanykabinra vágyik, ami minden részletében pontosan illik a helyiségbe, az egyedi gyártás jelenti a megoldást. Nézzük, mi mindent érdemes átgondolnia a tervezés során, hogy a zuhanykabin készítés a várt eredményt hozza!

Természetesen az első lépés, hogy eldöntse, hova kerüljön a zuhanykabin, ami a méretet és a kialakítást is meghatározza. Egyedi gyártás esetén lényegében semmi sem jelenthet akadályt; akár különleges alapterületű fürdőszobába, tetőtéri helyiségbe is lehet tervezni olyan zuhanykabint, ami kényelmes és még mutatós is.

Íme, néhány a gyakran előforduló alternatívák közül:

      • Ha a kiszemelt helyet három fal határolja, akkor az épített zuhanykabin jelentheti a legjobb megoldást.
      • Ha kifejezetten a sarokba képzelte el a zuhanyzót és fontos a helytakarékosság, a kétfalas változat az Önnek való.
      • Ha a hely kevésbé meghatározó, viszont minimalista dizájnt szeretne, az egyfalas konstrukcióban érdemes gondolkodnia.

A következő lépés, hogy megtervezi, milyen szerkezet fogja közre az üveglapokat, ez lehet keretes, félkeretes és keret nélküli. A különböző variációk befolyásolják némileg a zuhanykabin strapabíróságát, de sokkal inkább a stílust határozzák meg.

Ezután a zuhanytálca jön, melyet tekintve szintén három jellemző típust különböztethetünk meg. A hagyományos, ámde olcsó verzió a zománcozott lemeztálca, ennél tartósabb és szebb az akril tálca, de választhat épített, burkolólapokból álló változatot is.

Végül az ajtóról is döntenie kell, itt két nagyobb csoport és azon belül többféle variációs lehetőség van. Választhat nyíló ajtót, ebből egy- és kétszárnyú változatot, egy irányba nyílót, illetve lengőajtót, vagy pedig tolóajtót, akár többrészeset is, egyszerűen oldalra húzható vagy harmonikaszerűen elhúzható verzióban.

Bátran keressen fel minket egyedi elképzeléseivel, vagy ha úgy jobban tetszik Önnek, bízza ránk a tervezést és a zuhanykabin készítést is!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...