Zuhanykabin készítés és a ragyogó szépség megőrzésének titkai

márc 31, 2023 | Zuhanykabin, kádparaván

Vállaljuk a kádparaván és a zuhanykabin készítését, úgy ahogy Ön megálmodta, és mutatjuk, hogyan őrizze meg szépségüket a fürdőszoba rettegett ellenségeivel szemben!

Zuhanykabinok elképesztően sokféle variációban kaphatóak méretet, anyaghasználatot és formavilágot tekintve egyaránt. Talán elsőre ellentmondásosnak tűnik, de olykor épp a széles kínálat miatt olyan nehéz a döntés, hiszen egészen apró, mégis fontos különbségek vannak az egyes modellek között, az érdeklődők pedig csak járják az áruházakat az igazit keresve. Ismerős a helyzet? Akkor Önnek is az egyedi lehet az igazi!

zuhanykabin készítés

A fürdőszobán spórolni? Azt már nem!

Vannak, akik fölösleges kiadásként tekintenek az egyedi zuhanykabin készítésre, és inkább kompromisszumot kötnek az áruházakban kapható modellek egyikével. De biztos, hogy érdemes épp az otthon kényelmén spórolni? A fürdőszoba ráadásul kifejezetten meghatározó ebből a szempontból, hiszen ebben a helyiségben kezdődik és fejeződik be a nap, itt lehet feltöltődni egy frissítő zuhannyal vagy relaxálni a forró vízzel teli kádban.

Az áruházi változatok talán valamivel olcsóbbak, viszont az egyedi az, ami minden részletében tulajdonosait szolgálja. Ez a megoldás szól azoknak, akik nem olyan zuhanykabinra vágynak, ami bárkinek jó, hanem olyanra, ami csakis azoknak jó, akik használják. Az ideális konstrukció úgy van kialakítva, hogy minden kézre áll, igazodik a szokásokhoz, a helyiség adottságaihoz és egyszerűen jól esik ránézni. Na és hogyan őrzi meg eredeti szépségét egy ilyen szaniter?

A vízkővel és a penésszel sajnos még az egyedi konstrukciók sem tudnak megbirkózni, az már a tulajdonosokon múlik, hogy milyen módszereket vetnek be a fürdőszoba ádáz ellenségeivel szemben. Vegyük sorra, hogy milyen megoldásokat lehet segítségül hívni megelőzésképpen, és hogyan lehet megszabadítani az üvegfelületeket elcsúfító vízkőfoltoktól, valamint a tömítéseken éktelenkedő penésztől!

egyedi zuhanykabin készítés

Így szabaduljon meg a vízkőtől

A vízkő tulajdonképpen a vízben lévő ásványi anyagok lerakódása, ami minden felületen rosszul mutat, de különösen bosszantó, ha a zuhanykabin áttetsző üvegfalán vagy a kádparaván üvegén bukkan fel újra és újra. Megelőzni egyetlen módon lehet, egy csaptelepre szerelhető szűrőberendezéssel, amit a zuhanyzást követően lehet használatba venni, a teendő pedig mindössze annyi, hogy át kell öblíteni a felületet a szűrt, ásványi anyagoktól mentes vízzel.

A vízkőmentesítéshez nincs szükség drága és agresszív vegyszerekre, amik maró hatásuk miatt akár kárt is tehetnek a kényes anyagokban. Ezek helyett érdemes kipróbálni például az ecetet vagy a sütőport, amikkel csak alaposan át kell dörzsölni a felületet, majd néhány perc után le lehet öblíteni. Igazi csodafegyver a citromlé is, amit bevethető önmagában, de sütőporral vegyítve tovább lehet fokozni a hatását.

kádparaván

A penészmentesítés rejtelmei

Penészfoltok megjelenéséért általában a korszerű, remekül szigetelő nyílászárók tehetők felelőssé, amik gátat vetnek a spontán szellőzésnek, vagyis nem engedik távozni a párás, nedves levegőt. A gyakori szellőztetés tehát segít megelőzni a problémát, ám ha az energiahatékonyság is fontos, a legjobb választás erre a célra egy hővisszanyerős szellőző ventilátor. A cél az, hogy a páratartalom 30-50% között mozogjon a helyiségben.

A penészmentesítésnek tehát az első lépése a túl magas páratartalom felszámolása, hiszen a foltok lényegében tünetek, amik újra és újra meg fognak jelenni, ha a kiváltó ok nincs megszüntetve. Az eltávolításukra többféle módszer létezik, lehet használni valamilyen erősebb tisztítószert, de ha szimpatikusabbak a természetes megoldások, akkor az ecetes víz vagy a teafaolaj válhat be, ezeket órákig kell a felületen hagyni, így fejtik ki hatásukat.

Reméljük, ezek a praktikák Önnek is beválnak majd, ha pedig úgy érzi, elérkezett az ideje a korszerűsítésnek, bízza ránk a kádparaván, zuhanykabin készítést, és élvezze az egyedi konstrukcióban rejlő előnyöket hosszú távon!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Szeretne különleges belsőépítészeti elemet? Ajánljuk figyelmébe a járható üveg készítését, amelytől valóban páratlan lesz az összkép! Látványos belsőépítészeti elem, aminek funkciója is van Legyen szó építkezésről vagy teljes lakásfelújításról, napjainkban egyre...

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

A zuhanykabin készítés nagyszerű lehetőség, hogy egy kis egyediséget csempésszen a fürdőszobába, de fontos, hogy mindez anyagilag is jól tervezhető legyen. A helyszínre és személyes igényekre szabott zuhanykabin meglehetősen sok előnyt tartogat az áruházakban kapható...

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Az üvegkorlátok egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az építészet terén a folyamatosan megújuló és fejlődő trendek között. Az üvegkorlátok modern és elegáns megoldások, amelyek nem csupán esztétikai értéket képviselnek, hanem számos praktikus előnnyel is...