5 meggyőző érv a térelválasztó üveg mellett

júl 31, 2023 | Térelválasztó üveg, tolóajtó

A térelválasztó üveg sokkal több, mint egy elegáns belsőépítészeti megoldás. Íme 5 érv, hogy ezt válassza, ha irodafelújításra kerül sor!

Egy modern irodát szinte lehetetlen elképzelni térelválasztó üveg nélkül, felújítások alkalmával szinte mindenhol felbukkan ez a belsőépítészeti megoldás. Bár az első pillantásra látszik, hogy az üveg színtiszta eleganciával tölti meg a helyiségeket, de vajon tényleg csak ez az oka a népszerűségének? Természetesen ennél sokkal többről van szó, és most szeretnénk megmutatni Önnek is, mennyi lehetőséget tartogat egy ilyen térelválasztó.

1. Fényáteresztő képesség

Az áttetsző üvegfelületek szabad utat engednek az ablakokon beáramló természetes fénynek, így világosabbnak, sőt, tágasabbnak hat a tér. A legmodernebb lámpavariációkkal sem lehet olyan élettel teli hangulatot teremteni, mint amire a napsütés képes, ez pedig motiválja a munkavállalókat és az ügyfelekre, partnerekre is jó benyomást tesz. Mivel a természetes fény oda is eljut, ahova egyébként nem, tehát például ablak nélküli, leválasztott helyiségekbe, energiamegtakarítást lehet elérni, hiszen kevesebbet lesznek használva a lámpák.

üveg tolóajtó, Térelválasztó üveg

2. Irodára szabható dizájn

Az üveg önmagában olyan belsőépítészeti megoldás, ami egyszerre tekintélyt parancsoló és légiesen könnyed, ettől olyan elegáns. Nem kell azonban ennyivel beérni, hiszen olyan anyagról van szó, ami könnyen megmunkálható és nagyszerűen mutat más jellegű elemekkel is. Dekorálásának csak a fantázia szabhat határt, az egészen egyszerű motívumoktól a cég arculati elemeiig jöhet bármi, ami passzol a koncepcióba. A térelválasztó kiegészíthető egy üveg tolóajtóval, de akár tömörfal elemekkel is kombinálható, így lényegében egy komplett rendszerrel bővülhet az iroda.

3. Néhány extra funkció

A megnyerő látványon túl egy irodában a praktikai szempontokat sem lehet figyelmen kívül hagyni. A térelválasztó üveg azonban felruházható mindazokkal a funkciókkal, amik szükségesek lehetnek például egy tárgyalás alkalmával vagy egyszerűen csak az eltérő feladatkörökből adódóan. A hangszigetelés éppúgy megoldható, mint a belátásgátlás, és a fényáteresztő képességről ez utóbbi esetben sem kell lemondani.

üveg tolóajtó, Térelválasztó üveg

4. Gyors és tiszta munka

Az üvegpanelek gyártása üzemi körülmények között történik, vagyis azok méretre szabva, dekorálva, szerelésre előkészítve érkeznek a helyszínre. Maga a telepítés gyorsan megy, viszonylag csöndes, és hosszadalmas utómunkálatokkal sem kell számolni, hiszen az egész sokkal tisztább, mint például falazás esetén. Mindez azt jelenti, hogy nem szükséges napokra felfüggeszteni a munkát, egy másik helyiségben zavartalanul végezhetik teendőiket a munkavállalók.

5. Abszolút rugalmasság

A felújítás mindig hosszú távra szóló projekt, de mi a helyzet akkor, ha idővel változnak az igények és a térelválasztó üveg már nem egészen felel meg a céloknak? A jó hír, hogy ebben az esetben nincs szó végleges megoldásról, az üvegpanelek sérülésmentesen átszerelhetőek és akár bővíthetőek is, a hosszú élettartamból adódóan pedig sokáig lehet számítani rájuk. A munkálatokra fordított költség tehát biztosan nem vész kárba, ráadásul még az ingatlan piaci értéke is nő.

Gondolta volna, hogy az egyszerűen csak divatosnak tűnő térelválasztó üveg ennyi előnnyel jár? Ha úgy érzi, mindezek ismeretében már nem kérdés, hogy Önnek is erre van szüksége az irodafelújítás alkalmával, a legjobb helyen jár. Térelválasztókat, üveg tolóajtókat és komplett rendszereket is rendelhet tőlünk irodára szabottan, a legmagasabb minőségben. Forduljon hozzánk bizalommal és ossza meg velünk, mit álmodott meg!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Az üvegkorlátok, huzalos korlátok és pálcás korlátok a legmodernebb korláttípusok, egyben napjaink legnépszerűbbjei is – ismerkedjünk meg a történetükkel! A korlátok szerepe kettős, és mindig is az volt: kijelölni a határokat és biztonságot nyújtani. Már az ókorban is...