Az üvegkorlát galéria elemként is jól működik

okt 8, 2021 | Korlát

Az üvegkorlát egy galéria elemeként is jól teljesít! A megszokott látvány helyett üvegből készült korláttal egyedibb lehet a galéria.

A galéria építés a magas beltérrel rendelkező szobáknál elterjedt szokás. Az emelvény egy lépcsővel megközelíthető, plusz szintet jelent, amit ki lehet használni a tér növelésére. A galérián általában az ágyat helyezik el, de mérettől függően bármilyen helyet be lehet rendezni rajta. Mivel rendszeresen tartózkodnak az építményen, gondoskodni kell arról is, hogy biztonságos legyen. A galéria megépítéséhez a korlát elkészítése és rögzítése is hozzá tartozik. A hagyományosan alkalmazott fa korlát helyett dönthet az üvegkorlát mellett is!

Az üvegkorlát kerülhet a lépcsőre és a galéria teljes hosszára is. A fém vázzal épített galériához kifejezetten jól illik az üveg, együtt modern, elegáns hatást érnek el. A fa mellé is jó választás, hiszen fa oszlopokkal is ki lehet egészíteni az üveg felületet. Az üvegből készült korlát előnyeit ugyanolyan jól lehet érvényesíteni egy galéria esetében, mint a többi, jól ismert helyen.

A galériának épített emelvényt üvegkorláttal szegélyezni azért jó döntés, mert egy galériázott szoba általában sötétebbé válik az eredetinél. A galéria árnyékol, így fényt vesz el és az alatta lévő hely már kevésbé lesz világos. Az üvegkorlátok segítségével azonban több fényt lehet juttatni a szobába, mert az üveg felületen át tudnak hatolni a napsugarak. A szoba világosabb lesz és vissza lehet adni az eredeti fényviszonyokból valamennyit azzal, hogy nem fa oszlopok sorakoznak szorosan egymás mellett a galérián.

A lépcsőtől a galéria széléig is húzódhat üvegkorlát, mert a fényviszonyokon nem változtat, sőt a teret is tágasabbnak mutatja, mert nincs benne annyi tárgy, térelválasztó. Az üveg ugyanakkor képes biztosítani a  stabil korlát nyújtotta védelmet is. Akár alváshoz, akár tárolónak vagy dolgozó saroknak használják a galériát, az üvegkorláttal kiegészítve biztonságot ad a galérián tartózkodóknak. A kivitelezésről érdeklődjön kollégáinknál!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Az üvegkorlátok, huzalos korlátok és pálcás korlátok a legmodernebb korláttípusok, egyben napjaink legnépszerűbbjei is – ismerkedjünk meg a történetükkel! A korlátok szerepe kettős, és mindig is az volt: kijelölni a határokat és biztonságot nyújtani. Már az ókorban is...