Egyedi, exkluzív üvegkorlát

jún 4, 2021 | Korlát

Manapság az üveg előnyös tulajdonságainak köszönhetően, meghatározó szerephez jutott a téralkotásban. Egyedi, luxus környezet érzését nyújtják, kül vagy beltérben egyaránt. Átlátszó mivoltának, és fényáteresztó képességének köszönhetően, optikailag növelhetjük és világosíthatjuk vele a teret.

Hosszú élettartama, időtállósága, esztétikus megjelenése, és biztonságossága, mindig jó választás korlát, zuhanykabin, előtető, üvegfal egyedi konstrukciójának előállításához, hogy környezete modern és letisztult arculatot keltsen.

Az oszlopos üvegkorlát elsősorban az árának, de nem utolsó sorban a megjelenésének köszönhetően a legkedveltebb struktúra. Az üveget tartó oszlopok rozsdamentes acélból készülnek, melyhez pontmegfogással, vagy oldalsó U profillal rögzítjük, az általában használt 5+5 vagy 6+6 mm vastagságú, laminált biztonsági üvegeket. A legújabb szabályzat szerint a korlátnak el kell érnie a minimum 100 cm magasságot. Az üvegkorlát tetejére szükség szerint kerülhet könyöklő, mely fából, vagy rozsdamentes fémből készül.

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Üveg-, huzalos, pálcás: a modertn korlátok típusai

Az üvegkorlátok, huzalos korlátok és pálcás korlátok a legmodernebb korláttípusok, egyben napjaink legnépszerűbbjei is – ismerkedjünk meg a történetükkel! A korlátok szerepe kettős, és mindig is az volt: kijelölni a határokat és biztonságot nyújtani. Már az ókorban is...