Kis lakásban hasznos az üveg tolóajtó, ha hiányzik a privát szféra

jan 24, 2023 | Térelválasztó üveg, tolóajtó

A kis lakások nagy problémája a szűkös alapterület. Az olyan stílusos megoldások, mint az üveg tolóajtó, a tagolás problémájában segítenek.

Azokban az ingatlanokban, ahol az alapterület egy garzon nagyságának felel meg, gyakran egy légtérben található meg minden. A mellékhelyiség és a fürdő kivételével a terek a lakás négy fala közé szorulnak. A nappali, a háló és a konyha is ugyanazon a padlón található, legtöbbször mindenféle tagolás nélkül.

A nappali és a konyha egymás mellett is jól megférnek, de mindenkinek szüksége van egy kis intim szférára, legalább a hálóban. A hálószoba helyéül nem kell a kihúzható kanapét kijelölni. Egy kis kreativitással le lehet választani a lakás területéből egy intim hálófülkét. A leválasztáshoz praktikus eszköz az üveg tolóajtó, a térelválasztó üveg.

Az ágynak és pár bútornak elegendő minimális négyzetméternyi terület is az egyik sarokban. Egy térelválasztóval ki lehet alakítani a különálló hálófülkét, amihez üvegből készült tolóajtót is fel lehet szerelni. Az üveg tolóajtó egy hagyományos ajtóval szemben előnyösebb választás. Egy kisebb, leválasztott sarokhoz az üveg sokkal inkább illik, elsősorban azért, mert az átlátszó. Az átlátszó üveg mögött több természetes fény teszi világosabbá a hálófülkét. Ez abban az esetben különösen jó pont, ha a fülkéhez nem tartozik ablak.

A lekerített területhez csatlakoztatott tolóajtó síkban mozgatható, ennek köszönhetően nem akadályozza a lakót a szabad mozgásban. A nyíló ajtókkal ellentétben se kint, se bent nem állja el az utat a nyitott ajtószárny és helyet sem foglal el az amúgy is szűkös térből.

Az egyedi tervezésű tolóajtót vagy térelválasztót üvegből gyártjuk olyan terekbe is, ahol fontos a helytakarékos, mégis stílusos térelválasztás. A kis lakásból is többet lehet kihozni annál, mint ami a négy fal között megvan. Egy kis fantázia, némi kreativitás és szépen kidolgozott üvegajtó, térelválasztó kell csupán hozzá. Ha hozzánk fordul, mi meg tudjuk mutatni Önnek, hogy mit lehet kihozni némi üvegből és sok fantáziából.

Kapcsolódó cikkek:

Térelválasztó üveg modern ingatlanokban

Térelválasztó üveg modern ingatlanokban

A tolóajtó és térelválasztó üveg elképesztően sok lehetőséget tartogat, extra funkcióval és stílussal megszínezve a modern ingatlanokat! Sokoldalúságuknak köszönhetően az üvegből készült belsőépítészeti elemek számos lakberendezési problémára kínálnak megoldást,...