Térelválasztó üveg ajtóval? Kettő az egyben megoldás!

dec 15, 2021 | Térelválasztó üveg, tolóajtó

A térelválasztó üveg, egyben tolóajtó is lehet. Ez két funkciót is jelent egyszerre, ajtó és fal is készül a kijelölt helyre!

Az ajtó és fal kombinációt több helyen is sikeresen lehet alkalmazni. Első sorban irodákban érdemes az üveggel, mint belsőépítészeti elemmel számolni. A magán ingatlanokban is szokás üveget beépíttetni, de inkább a vizesblokkokba, ahol nem gond a privát szféra megőrzése.

térelválasztó üveg lehet akár nagyobb felületen is olyan elem, ami a falat helyettesíti. Ha nemcsak falat szeretnének, hanem azzal együtt ajtót is, akkor a tolóajtós megoldást javasoljuk. Az üvegfal egy részét az ajtó foglalja el, de a tolóajtós megoldással megmarad az egész üveg felület fal jellege. Egy mozdulattal el lehet húzni a tolóajtót és szabaddá tenni az átjárást, anélkül, hogy ajtószárnyakat kellene használni kifelé vagy befelé nyíló változatban.

A térelválasztó üvegből lehet fal és ajtó is egyszerre. Készülhet belőle egy iroda bejárata, illetve egy vagy több fala. Nem csupán az irodák kiegészítése lehet egy térelválasztó üveg, hanem például egy folyosó lezárása is. A folyosó elejét üveggel is le lehet zárni, anélkül, hogy az túl nagy sötétségbe borítaná a helyet. A fényviszonyok befolyásolása nélkül lehet változtatni egy folyosó, átjáró megközelíthetőségén. Az üveggel történő lezárásnak megvannak az előnyei. Ki lehet így zárni a huzatot például, ami komfortosabb tereket tud biztosítani. A zajszigetelés sem hátrány, a folyosó és az abból nyíló terek is kevesebb hanghatásnak vannak kitéve. A  térelválasztó üveg tehát számos helyen hasznos és egyben dekoratív, de mégis visszafogott kiegészítő elemmé válhat.

A térelválasztó üveg, illetve a tolóajtó egyedi tervezéssel készül, hiszen méretezni kell, hogy a kijelölt helyre megfelelően illeszkedjen. A megrendelő eldöntheti, hogy milyen üvegből készüljön a felület. A kívánt vastagság mellett a matt, víztiszta vagy mintás üvegek is szóba jöhetnek. Kérje árajánlatunkat az elérhetőségeink egyikén üvegfal, ajtó tervezésre és kivitelezésre!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Járható üveg készítés, az izgalmas belsőépítészeti elem

Szeretne különleges belsőépítészeti elemet? Ajánljuk figyelmébe a járható üveg készítését, amelytől valóban páratlan lesz az összkép! Látványos belsőépítészeti elem, aminek funkciója is van Legyen szó építkezésről vagy teljes lakásfelújításról, napjainkban egyre...

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

Mitől függ a zuhanykabin készítés ára?

A zuhanykabin készítés nagyszerű lehetőség, hogy egy kis egyediséget csempésszen a fürdőszobába, de fontos, hogy mindez anyagilag is jól tervezhető legyen. A helyszínre és személyes igényekre szabott zuhanykabin meglehetősen sok előnyt tartogat az áruházakban kapható...

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Átlátható védelem: az üvegkorlátok előnyei

Az üvegkorlátok egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az építészet terén a folyamatosan megújuló és fejlődő trendek között. Az üvegkorlátok modern és elegáns megoldások, amelyek nem csupán esztétikai értéket képviselnek, hanem számos praktikus előnnyel is...