Üvegkorlát-készítés: ha a legmodernebb dizájnt szeretné

jún 7, 2021 | Korlát

Az üvegkorlátokat többnyire csak irodaházakban és középületekben tudjuk elképzelni, pedig akár az otthonokban is tökéletes kiegészítők lehetnek, ha a legmodernebb dizájn mellé tennénk le a voksunkat. Az üvegkorlát-készítés ugyanis egyéni igényekre szabott szolgáltatás, és ha a lépcső, az erkély, vagy a galéria korlátját üvegből szeretnénk megoldani, arra is van lehetőségünk.

Az üvegkorlát készítése mellett nem csak a dizájn kérdése szól, vannak egyéb tényezők is, ami miatt érdemes mellette dönteni. Az egyik érv a tartóssága: az üveg évszázadokig is megőrzi az újszerű állapotát, hacsak meg nem reped valahogy. Megkarcolni nem lehet, kopni nem fog, a tisztítása pedig egyszerű és gyors, így sokáig lehet rá számítani. A második érv a tágasság érzete: az üveg nem takarja el a mögötte lévő látványt, átengedi a fényt, nem árnyékol, a légiesség érzetét kelti. Emiatt különösen ajánlott olyan terekbe, ahol kevés a természetes fény, mert egy fa-, fém-, vagy kőkorlát csak leárnyékolná az egész helyiséget, míg az üvegkorlát szinte nem is látszik.

További érv az üvegkorlát készíttetése mellett a biztonság. Ugyan törékenynek gondolhatnánk, de az üvegkorlát többrétegű, biztonsági üvegből készül, amiben igencsak nehéz kárt tenni, és ha mégis sikerül, az sem jár feltétlenül balesettel. A biztonsági üveg ugyanis hálósan törik, viszont a rétegei között található fóliának köszönhetően egyben marad, így a lezuhanás kizárt, emellett nem is tudja megvágni azt, aki hozzáér. Ráadás, hogy mivel panelekből áll össze, sérülés esetén elég csak egy részegységét kicserélni, tehát még gazdaságos is, főleg, ha belegondolunk, hogy felújítani sem kell a teljes élettartama alatt, ami gyakorlatilag megegyezik az épületével, amelybe beépítették!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az üvegkorlát-készítés iránt, tekintse meg referenciáinkat, majd rendelje meg az otthonába, irodájába a megfelelő darabokat! Ha kérdése lenne termékeinkről, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolódó cikkek:

Térelválasztó üveg modern ingatlanokban

Térelválasztó üveg modern ingatlanokban

A tolóajtó és térelválasztó üveg elképesztően sok lehetőséget tartogat, extra funkcióval és stílussal megszínezve a modern ingatlanokat! Sokoldalúságuknak köszönhetően az üvegből készült belsőépítészeti elemek számos lakberendezési problémára kínálnak megoldást,...

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...