Üvegkorláttal hatékony térnövelést érhet el!

jún 7, 2021 | Korlát

A terek meglévő adottságain, méretén nem változtathatunk anélkül, hogy tényleges átalakítást ne végeznénk rajtuk. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy helyiségnek a kinézetét befolyásolni, sőt kihozni belőle a maximumot. Gyakori igény például a térnövelés. A meglévő fizikai tulajdonságok ellenére bizonyos eszközökkel nagyobbnak, tágasabbnak, világosabbnak lehet mutatni egy szobát.

Az üvegkorlát a térnövelés egyik jól működő eszköze. Ahol nincsen elég fény vagy még világosabb tereket szeretnének használni, minél kevesebb tárggyal kell a fényt útját elzárni. Az üveg mindkét feladatra alkalmas. Egyrészt tágasabb, másrészt világosabb szobát tud megteremteni. Az üvegből készülhet tehát üvegkorlát is, amivel a térnövelés hatásosabb lesz az olyan praktikák mellett, mint a fehér falak vagy a nagy ablakok és a kis számú berendezés.

Az üvegkorláttal tehát megéri tervezni. Amellett, hogy bővítés és a falak áthelyezése nélkül van hatással a térre, illetve annak látványára, még rendkívül esztétikus is.

Az üvegkorlát előnye az egyszerűségében rejlik, mert egy átlátszó lapról van szó, ami olyan, mintha nem is lenne. A nyílászárókon kívül az üveg jól hasznosítható a korlátok anyagaként is. Anyagtakarékos és költséghatékony megoldás, mert nem kerül annyiba, mint például a kovácsoltvas, nem igényel annyi anyagot, mint például a fa vagy a fém. A vékony üveglapok és a rögzítő elemek azok, amire szükség van az üvegkorlát kivitelezéséhez. Nagyszerűen illik lépcsőre, erkélyre, galériára, emeletre is.

Az üvegkorlát védelmet nyújt, támasztékul szolgál, mégis olyan, mintha ott se lenne. Légies megjelenésével több teret hagy egy helyiségben, átláthatóságot biztosít és letisztult megjelenést ad. A térnövelés praktikus, dekoratív eszköze az üvegkorlát, ami még számos, egyéb tulajdonsággal is rendelkezik.

Ha felkeltettük az érdeklődését és az üvegkorlát beépíttetésében lát lehetőséget, keressen minket bizalommal! Tervezzen üvegkorlátokkal, kérjen tőlünk egyedi árajánlatot a megadott elérhetőségeinken!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveg: a modern technológia csodája

Járható üveg: a modern technológia csodája

A járható üveg napjainkban már nem számít kisebbfajta csodának, és a technológia költségének csökkenésével egyre többen rendelik meg az otthonaikba is. Az üveg már évszázadok óta meghatározó anyag a mindennapi életünkben; a házak ablakai, a járművek szélvédői, a...