Üvegkorláttal hatékony térnövelést érhet el!

jún 7, 2021 | Korlát

A terek meglévő adottságain, méretén nem változtathatunk anélkül, hogy tényleges átalakítást ne végeznénk rajtuk. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy helyiségnek a kinézetét befolyásolni, sőt kihozni belőle a maximumot. Gyakori igény például a térnövelés. A meglévő fizikai tulajdonságok ellenére bizonyos eszközökkel nagyobbnak, tágasabbnak, világosabbnak lehet mutatni egy szobát.

Az üvegkorlát a térnövelés egyik jól működő eszköze. Ahol nincsen elég fény vagy még világosabb tereket szeretnének használni, minél kevesebb tárggyal kell a fényt útját elzárni. Az üveg mindkét feladatra alkalmas. Egyrészt tágasabb, másrészt világosabb szobát tud megteremteni. Az üvegből készülhet tehát üvegkorlát is, amivel a térnövelés hatásosabb lesz az olyan praktikák mellett, mint a fehér falak vagy a nagy ablakok és a kis számú berendezés.

Az üvegkorláttal tehát megéri tervezni. Amellett, hogy bővítés és a falak áthelyezése nélkül van hatással a térre, illetve annak látványára, még rendkívül esztétikus is.

Az üvegkorlát előnye az egyszerűségében rejlik, mert egy átlátszó lapról van szó, ami olyan, mintha nem is lenne. A nyílászárókon kívül az üveg jól hasznosítható a korlátok anyagaként is. Anyagtakarékos és költséghatékony megoldás, mert nem kerül annyiba, mint például a kovácsoltvas, nem igényel annyi anyagot, mint például a fa vagy a fém. A vékony üveglapok és a rögzítő elemek azok, amire szükség van az üvegkorlát kivitelezéséhez. Nagyszerűen illik lépcsőre, erkélyre, galériára, emeletre is.

Az üvegkorlát védelmet nyújt, támasztékul szolgál, mégis olyan, mintha ott se lenne. Légies megjelenésével több teret hagy egy helyiségben, átláthatóságot biztosít és letisztult megjelenést ad. A térnövelés praktikus, dekoratív eszköze az üvegkorlát, ami még számos, egyéb tulajdonsággal is rendelkezik.

Ha felkeltettük az érdeklődését és az üvegkorlát beépíttetésében lát lehetőséget, keressen minket bizalommal! Tervezzen üvegkorlátokkal, kérjen tőlünk egyedi árajánlatot a megadott elérhetőségeinken!

Kapcsolódó cikkek:

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Járható üveggel lesz tökéletes a tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés előtt áll, és szeretné különlegessé varázsolni életterét? A hagyományos födémet járható üveg is helyettesítheti, ha ránk bízza magát! Amennyiben a szerkezet engedi, tetőtér beépítéssel akár megduplázható a nettó alapterület, nem meglepő hát, ha Ön is...

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

Zuhanykabin készítés, ahogy Ön szeretné!

A személyre szabott fürdőszoba titka az egyedi zuhanykabin készítés, de mint mindent, ezt is alapos tervezéssel kell kezdeni. Mutatjuk a lehetőségeket! Önnek is tetszenek azok a látványos fotók a lakberendezési magazinokban, amik olyan hatást keltenek, mintha mindent...

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

Belső két szintes térben az üvegkorlátnak is jut hely

A korlát egyszerre biztonságos és szép is ha üvegből készül. Üvegkorlátot alsó és felső szintre is ajánlunk, belső térbe tervezve. A korlátok üvegből készült változata főleg a közintézményekben és a modern irodaházakban látható,...